VALIDI fick förmånen att biträda köparna vid förvärvet av Libris Media

VALIDI fick förmånen att biträda köparna vid förvärvet av Libris Media

Vi på VALIDI är stolta att vi tillsammans med INSATT fick förmånen att biträda köparna vid förvärvet av Libris Media.

Pingst och Evangeliska Frikyrkan går den 1:a november in som nya ägare i Libris. Bokförlaget som sedan 2010 ägts av den norska mediekoncernen Mentor Medier, återgår därmed till de frikyrkliga rötter som det växte fram ur för 100 år sedan.

Mentor Medier säljer sin förlagsverksamhet till Pingst och Evangeliska Frikyrkan, för att som koncern ägna sig mer åt sin journalistiska kärnverksamhet där bland andra tidningen Dagen ingår. Genom det nya samägandet satsar Pingst åter på den litteraturutgivning som historiskt haft en så viktig roll inom rörelsen. Båda samfunden har tidigare funnits med som ägare av förlaget.

– Vi är glada att få göra detta tillsammans med EFK. Vi vill säkra långsiktig, kristen bokutgivning som är förankrad i våra rörelser men ändå har en bredd i utgivningen också fortsatt. Varje kristen rörelse behöver kommunikationsvägar till stöd för dialog och för att förmedla budskap. Här kan Libris ha en viktig uppgift, säger Daniel Alm, föreståndare för Pingst.

Att gå in i förlagsverksamhet ligger också i linje med Pingsts framtidsbild där mer Jesus till Sverige är en viktig del:
– Vi är på väg in i en fas av mer kommunikation generellt sett och i den satsningen passar Libris in på ett fint sätt, säger Daniel Alm.

Bokförlaget Libris grundades 1952, men verksamheten har pågått sedan 1910-talet. Utgivningen omfattar skönlitteratur, facklitteratur inom samhälle, psykologi och teologi, biblar och andaktsböcker samt barnböcker. Bland författarna finns Tomas Sjödin, C. S. Lewis och nobelpristagaren Desmond Tutu.

– Den svenska frikyrkohistorien är i hög grad litteraturhistoria. De så kallade läsarna var globalister långt innan begreppet var uppfunnet med sin kunskap om främmande länder, tro och vetenskap. I den myllan har Libris förlag sina rötter och det är roligt att Evangeliska Frikyrkan och Pingströrelsen nu tar ett ägande igen över förlaget, säger Felicia Ferreira, vd.

Ny vd efter Ferreira blir Johan Ericson, som närmast varit chefredaktör och förläggare inom EFS och har lång erfarenhet av bokutgivning och andra publicistiska uppdrag.

Den breda profilen kommer att bestå och breddas, säger Johan Ericson:
– Det är en stor ära att få ta över stafettpinnen från Felicia Ferreira och Lennart Hambre. Libris är ett anrikt förlag med fantastiska författare och en mycket fin katalog. Mitt budskap till våra läsare är att det först och främst är ”business as usual” men att vi också går in i en tid av utveckling, inte minst med tanke på den tilltagande digitaliseringen. Målet är att bli ett ännu bredare och livskraftigare förlag som precis som nu betjänar både kristenheten och samhället i stort men med en ännu större räckvidd.

Bildtext: The Message på svenska är en av de böcker som kommer ut på Libris före jul.

17 november 2023

Öppet Hus och invigning av nya lokaler i Anderstorp

Läs mer
09 november 2023

Nytt samarbete mellan VALIDI och Anderstorps Sportklubb

Läs mer
03 oktober 2023

Kontoret i Anderstorp har flyttat

Läs mer
Åk till toppen